Аджика без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Як виявилося, приготувати таку ароматну кавказьку приправу зовсім нескладно, так що якщо вам цікаво, як це зробити, в цьому рецепті ви знайдете всю необхідну вам інформацію.
Оскільки зараз щосили йде сезон заготівель, то для всіх любителів гостренького і пікантного я розповім, як зробити аджику без варіння. Готується така приправа дуже просто і, що найголовніше, - вам потрібно на це зовсім небагато часу. Зате всю осінь, зиму і навіть весну ви зможете насолоджуватися відмінним смаком аджики, до речі, на її основі можна робити різні соуси і маринади для м'яса. Загалом, цей простий рецепт аджики без варіння дійсно корисна річ, так що обов'язково візьміть його на замітку.
- Перець гострий червоний - 1 кілограм
- Горіхи волоські - 250 грам
- Кінза свіжа - 250 грам
- Кріп свіжий - 20 грам
- Базилік свіжий фіолетовий - 20 грам
- Головки часнику - 5 штук
- Насіння koriandra - 5 Ст. Ложок
- Хміль-сунелі - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль велика - 3-4 Ст. Ложок
Отже, перед тим як приступити до роботи з гострим перцем, обов'язково одягніть рукавички і тільки потім відріжте у перцю плодоніжки і промийте його під проточною водою.
Після того як очистили перець, потрібно почистити і часник.
Свіжу зелень гарненько промиваємо і викладаємо на рушник, щоб вона трохи висохла.
Тепер ми просто перекручує перець, свіжу зелень, часник, волоські горіхи і коріандр через м'ясорубку, поки маса не стане однорідною. Потім додаємо в аджику хмелі-сунелі і сіль, перемішуємо все і розкладаємо готову аджику по чистим банкам. Закриваємо їх кришками і ставимо на зберігання в холодильник або будь-яке інше прохолодне місце.