Заправка для супу на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Я готую на зиму дуже багато різних заготовок. Рецептом однієї з них хочу поділитися. Коли взимку мало вітамінів, а свіжі овочі коштують дорого - ця заправка для супу дуже виручає мою сім'ю.
Як приготувати заправку для супу на зиму?
1. Болгарський перець помийте, звільніть від насіння, поріжте соломкою.
2. Помийте і поріжте дрібною соломкою моркву.
3. Промийте, трохи просушіть і дрібно пошинкуйте зелень петрушки і кропу.
4. У великому посуді змішайте всі інгредієнти, додайте сіль. Все добре перемішайте руками, намагаючись трохи розминати. Залиште всі приблизно на 15 хвилин, щоб виділився сік. При цьому кожні п'ять хвилин помішуйте, щоб Просолов рівномірно.
5. Отриману заправку розкладіть в стерилізовані банки, зверху ще трохи присипте сіллю і закрийте капроновими кришками, хоча при бажанні можна і закатати.
Зберігайте заправку для супу в прохолодному місці - в холодильнику або погребі. Коли будете використовувати, враховуйте, що заправка виходить досить солоною, тому намагайтеся не пересолити готову страву.
Смачного!
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Зелень кропу і петрушки - 0, 5 кілограма
- Морква - 0, 5 кілограма
- Сіль - 300 грам
1. Болгарський перець помийте, звільніть від насіння, поріжте соломкою.
2. Помийте і поріжте дрібною соломкою моркву.
3. Промийте, трохи просушіть і дрібно пошинкуйте зелень петрушки і кропу.
4. У великому посуді змішайте всі інгредієнти, додайте сіль. Все добре перемішайте руками, намагаючись трохи розминати. Залиште всі приблизно на 15 хвилин, щоб виділився сік. При цьому кожні п'ять хвилин помішуйте, щоб Просолов рівномірно.
5. Отриману заправку розкладіть в стерилізовані банки, зверху ще трохи присипте сіллю і закрийте капроновими кришками, хоча при бажанні можна і закатати.
Зберігайте заправку для супу в прохолодному місці - в холодильнику або погребі. Коли будете використовувати, враховуйте, що заправка виходить досить солоною, тому намагайтеся не пересолити готову страву.
Смачного!