Запіканка з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Запіканка - це чисто російська кухня, яка налічує, напевно, сотні різновидів цієї страви. Хочу поділитися рецептом своєї улюбленої запіканки з куркою і грибами. Просто смакота, повірте.
Опис приготування:
Картопля треба відварити і зробити пюре, файл і цибулю - обсмажити. Потім все поміщаємо в форму для запікання і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Смачна і ситна запіканка з куркою і грибами готова, поріжте на шматочки і подавайте на стіл. Смачного!
- Куряче філе - 400 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Гриби лісові відварні - 1 Склянка
- Крем - 0, 5 склянки
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Відваріть картоплю для пюре. Куряче філе порізати шматками, цибулю дрібно порубати.
Відварені гриби, філе і цибулю обсмажте на вершковому маслі до готовності, близько 15 хвилин. Додати сіль.
Пропустіть обсмажені гриби і філе через м'ясорубку.
Змішайте сметану і яйце, киньте туди дрібку солі і перцю.
З картоплі зробіть пюре, додайте в нього половину суміші яйця і сметани.
Викладіть на дно форми для запікання половину пюре.
На картопля покладіть шар начинки з грибів і м'яса.
Потім знову шар картопляного пюре.
Додайте в залишилася яєчно-сметанним суміш тертий сир, перемішайте і вилийте її в форму поверх картопляного пюре. Надішліть в духовку на 20 хвилин при 220 градусах.
Готову запіканку вийміть з духовки і дайте трохи постояти.