Запіканка з картопляного пюре з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Картопля - це другий хліб. З нього роблять пюре, запікають, смажать і використовують для приготування багатьох інших страв. Пропонуємо рецепт, як приготувати запіканку з картопляного пюре з куркою.
Ця страва добре тим, що пюре не обов'язково використовувати тільки що зварене, відмінно підійде і вчорашнє, що готувалося на вечерю або залишки після святкувань. Курку можна замінити рибою, ковбасками або просто овочами. Читаємо покрокову інструкцію з фотографіями і приступаємо до приготування.
- Картопляне пюре - 0, 5 кілограма
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сир - 150 грам
- Кріп - 0, 5 пучка
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Мариновані помідори - 2 штуки
- Мариновані кабачки - 2 штуки
- Олія - За смаком
- Куряче філе - 0.5 кілограма
1. Насамперед збираємо всі інгредієнти для приготування страви.
2. Куряче філе миємо, обсушуємо, нарізаємо невеликими шматочками. Сковороду ставимо на вогонь, кладемо масло, кидаємо м'ясо і обсмажуємо його.
3. Картопляне пюре розминаємо, вбиваємо 2 яйця, кладемо сметану і перемішуємо. Пюре вийде однорідним.
4. Зелень промиваємо, сушимо за допомогою паперового рушника і дрібно рубаємо ножем або подрібнюємо ножицями.
5. Додаємо готову зелень до картопляного пюре і ще раз перемішуємо, солимо і перчимо.
6. Форму для випікання змащуємо маслом. Викладаємо в неї половину пюре, потім - обсмажені шматочки філе. Мариновані овочі нарізаємо невеликими шматочками і укладаємо поверх курки в форму.
7. Зверху знову кладемо пюре, натираємо сир на крупній тертці. Відправляємо все в розігрітий до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готову запіканку трохи охолоджуємо, після чого розрізаємо і подаємо до столу.