Рецепт Запіканка з картопляного пюре з грибами фото

Запіканка з картопляного пюре з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Картопля , Гриби , Печериці
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Запіканка з картопляного пюре з грибами - відмінне блюдо, яке можна приготувати в будь-який час року, адже всі інгредієнти доступні як взимку, так і влітку. Урізноманітніть меню своєї родини!

Опис приготування:

Хочете знати, як приготувати запіканку з картопляного пюре з грибами? Тоді просто уважно прочитайте цей рецепт! Ароматний вечерю і подяку гостей і сім'ї вам гарантована!

  • Пюре картопляне - 1 кілограм
  • Печериці - 400 грам
  • Куряче яйце - 3-4 штук (варене)
  • Крем - 300 грам (нежирна)
  • Сир твердий - 200 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
запіканка з картопляного пюре з грибами - фото крок 1
Грибочки замочіть в холодний воді і гарненько промийте. Потім почистіть за допомогою ножа і наріжте великими пластинками. Складіть їх в сковорідку, додайте рослинного масла, обсмажте до рум'яних Бочкова.
запіканка з картопляного пюре з грибами - фото крок 2
Візьміть форму або деко, в якому ви будете запікати блюдо. Змастіть його рослинним масло, викладіть зверху картопляне пюре. Приправити сіллю і poperčite. Відварені круто яйця очистіть від шкаралупи і наріжте на кружечки. Викладіть їх поверх картопляного пюре.
запіканка з картопляного пюре з грибами - фото крок 3
Коли грибочки обсмажаться до потрібного відтінку, зніміть їх з вогню, дайте їм трохи охолонути. Викладіть печериці поверх картопляного пюре і яєць, розрівняйте шар. Знову посоліть і поперчіть блюдо за смаком.
запіканка з картопляного пюре з грибами - фото крок 4
Зверху грибочків акуратно викладіть і розрівняйте ложкою або дерев'яною лопаткою сметану. Краще, якщо вона буде домашньої, але не дуже жирної.
запіканка з картопляного пюре з грибами - фото крок 5
Візьміть будь-який твердий сир (не надто солоний), який легко плавиться при високих температурах і не розшаровується. Натріть його на крупній тертці, посипте поверх сметанки. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, запікайте страву, поки на ньому не утворюється коричнева скоринка.

Схожі рецепти