Запіканка з картопляного пюре з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з картопляного пюре з грибами - відмінне блюдо, яке можна приготувати в будь-який час року, адже всі інгредієнти доступні як взимку, так і влітку. Урізноманітніть меню своєї родини!
Хочете знати, як приготувати запіканку з картопляного пюре з грибами? Тоді просто уважно прочитайте цей рецепт! Ароматний вечерю і подяку гостей і сім'ї вам гарантована!
- Пюре картопляне - 1 кілограм
- Печериці - 400 грам
- Куряче яйце - 3-4 штук (варене)
- Крем - 300 грам (нежирна)
- Сир твердий - 200 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Грибочки замочіть в холодний воді і гарненько промийте. Потім почистіть за допомогою ножа і наріжте великими пластинками. Складіть їх в сковорідку, додайте рослинного масла, обсмажте до рум'яних Бочкова.
Візьміть форму або деко, в якому ви будете запікати блюдо. Змастіть його рослинним масло, викладіть зверху картопляне пюре. Приправити сіллю і poperčite. Відварені круто яйця очистіть від шкаралупи і наріжте на кружечки. Викладіть їх поверх картопляного пюре.
Коли грибочки обсмажаться до потрібного відтінку, зніміть їх з вогню, дайте їм трохи охолонути. Викладіть печериці поверх картопляного пюре і яєць, розрівняйте шар. Знову посоліть і поперчіть блюдо за смаком.
Зверху грибочків акуратно викладіть і розрівняйте ложкою або дерев'яною лопаткою сметану. Краще, якщо вона буде домашньої, але не дуже жирної.
Візьміть будь-який твердий сир (не надто солоний), який легко плавиться при високих температурах і не розшаровується. Натріть його на крупній тертці, посипте поверх сметанки. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, запікайте страву, поки на ньому не утворюється коричнева скоринка.