Запіканка з картопляного пюре і фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Картопляна запіканка - це вже давно полюбилося багатьом блюдо. Подають його мало не з самого дитячого садка, на шкільній лаві і вдома, просто трохи змінюючи інгредієнти. Пропоную такий рецепт.
Мій найулюбленіший вид цього гарячого - той, який зроблений з м'якого пюре. Решту продуктів я додаю за бажанням. На цей раз вирішила розповісти, як приготувати запіканку з картопляного пюре і фаршу. Напевно, це найкраще поєднання. Крім усього, в рецепті буде сир, що додасть додатковий вершковий смак готового блюда.
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Фарш - 800 грам
- Твердий сир - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Картопля почистіть, помийте і відваріть в підсоленій воді до готовності протягом 20 хвилин. Потім зробіть з нього пюре, додавши молоко і вершкове масло.
Форму для запікання змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Покладіть половину пюре в форму.
Фарш обсмажте з сіллю і перцем в оливковій олії. Покладіть половину фаршу в форму на картоплю.
Зверху розкладіть другий шар пюре, потім - залишився фарш. В кінці натріть сир на крупній тертці.
Готуйте запіканку при 180 градусах протягом 30 хвилин. Смачного!