Запіканка з кабачків з плавленим сиром
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з кабачків з плавленим сиром - найніжніша закуска з легким часниковим ароматом. Готується запіканка досить просто, а ваших зусиль знадобиться зовсім небагато.
Рецепт, як приготувати запіканку з плавленого сиру і кабачків, дуже простий - все змішав і в духовку. А на виході - смачне і легке блюдо, яке прекрасно підійде для спекотних літніх днів, коли нічого важкого їсти не хочеться.
- Кабачок - 1 штука
- Сир плавлений - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачок вибирайте молоденький.
Кабачок очистіть і натріть на крупній тертці.
Сир натріть на дрібній тертці, додайте до кабачки, туди ж відправте дрібно порізану цибулю і видавлений через прес часник.
Потім розбийте яйця, приправити сіллю.
Гарненько перемішайте масу.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Я для надійності застелила форму фольгою, щоб потім легше було витягти запіканку з форми. Вилийте кабачкову масу в форму і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Час запікання дивіться по своїй духовці. Зверху повинна утворитися щільна кірочка, следка золотистая, а всередині запіканка повинна залишитися соковитою і ніжною.
У мене електрична духовка, не надто потужна, тому запіканка у мене простояла в духовці 40-45 хвилин, але вона вийшла дуже ніжною!
Поріжте запіканку на квадратики. Можна полити будь-яким соусом. Смачного!