Запіканка з брокколі і шпинату
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт передбачає приготування запіканки в мультиварці, але для духовки таку ж кількість інгредієнтів також залишиться доречним. Готувати запіканку можна в звичайній формі в духовці.
Пропоную вам відмінний спосіб повечеряти корисними продуктами або щільно поснідати. Брокколі зі шпинатом і яйцями - приголомшливе блюдо, готувати яке можна в духовці або в мультиварці. При бажанні можна додати шинку, ковбасу і навіть курку. В даному випадку використовуються тільки шпинат, печериці та броколі.
- Яйця - 4 штук
- Брокколі - 300 грам
- Шпинат - 200 грам (свіжий або заморожений)
- Печериці - 150 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Кефір - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1. Пропоную відмінний рецепт для легкої вечері або живильного сніданку. Готується запіканка з брокколі і шпинату в мультиварці або в духовці.
2. У мультиварку відправляємо смажитися гриби. Краще брати печериці або гливи. Смажити можна в мультиварці або на сковороді (якщо запіканка готується в духовці).
3. Відправляємо до грибів в середині смаження шпинат, його також необхідно обсмажити. Шпинат в даному випадку використовується заморожений, але можна брати і свіжий.
4. Практично відразу відправляємо на сковороду (або в мультиварку) брокколі. Смажимо все до готовності.
5. Збиваємо яйця з сіллю, при бажанні можна додати майонез і трохи молока. В даному випадку яйця збиваємо в чистому вигляді.
6. Заливаємо яєчної масою обсмажені овочі, запікаємо все до готовності. В мультиварці це робиться в режимі "випічка" і займає близько 25 хвилин, в духовці часу на це піде приблизно така ж кількість часу.
7. Коли наша запіканка з брокколі і шпинату буде готова, нарізаємо її на частини і подаємо до столу в гарячому вигляді. За щільністю вона буде, як пиріг, тому різатися буде легко.