Запіканка зі шпинату і артишоків
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом запіканки з шпинату і артишоків. Це оригінальне блюдо, яке виходить дуже ніжним і приємним. Вершкова, ситна і дуже смачна запіканка підійде як на вечерю, так в обід.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати запіканку зі шпинату і артишоків. Якщо використовуєте свіжий артишок, його необхідно буде очистити від твердих верхніх листків і приготувати на пару до напівготовності. За бажанням в крем з тофу можна додати гранульований часник або цибулю. Сирні дріжджі додаються для смаку, їх можна замінити на 1 ç.l. Світлої місо пасти.
- Тофу - 250 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Вода - 100-130 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сирні дріжджі - 1-2 Ст. Ложок
- Артишок - 100-140 грам (у маслі)
- Шпинат - 1/2 пучка
- Картопля - 3-4 штук
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля очистіть від шкірки, наріжте на скибочки середнього розміру. Готуйте на пару до напівготовності, приблизно 10-15 хвилин.
Артишоки наріжте на невеликі скибочки.
Шпинат порвіть руками на шматочки. Потім тушкуйте на сковороді до м'якості з 1-2 ст.Л. Води.
Блендером подрібніть тофу, майонез і воду до однорідної консистенції. Додайте сирні дріжджі, сіль і перець, подрібніть масу ще раз.
Soedinite артишок, картопля і шпинат разом. Додайте крем з тофу, акуратно перемішайте і викладіть у форму для запікання.
Зверху посипте тертим сиром. Запікайте півгодини при температурі 200 градусів.
Запіканка зі шпинату і артишоків готова. Смачного!