Запіканка зі шпинату
(покроковий рецепт з фото)
Любов до запіканок у мене вже дуже давно. Більш того, вся моя сім'я теж із задоволенням їх їсть. Я постійно намагаюся урізноманітнити мої рецепти, так як однопланові дуже часто набридають.
Прочитайте в моїй інструкції про те, як приготувати запіканку зі шпинату з картоплею. Робити її будемо в порційних формочках. Інгредієнти розраховані на 2 порції. Ви ж можете готувати відразу на велику компанію в загальній формі. Поєднання головних інгредієнтів дає дуже виграшний смак, який підкреслюється сиром.
- Картопля - 2 штуки
- Твердий сир - 100 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Шпинат, упаковка - 0, 5 штуки
- Крем - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Картопля почистіть, помийте, відваріть в підсоленій воді до готовності.
Шпинат промийте і тушкуйте 2 хвилини на вершковому маслі в сковороді. Потім додайте подрібнений часник, сметану, сіль, перець. Перемішайте і готуйте ще 2 хвилини. Утворену воду злийте.
Картопля потовчемо в пюре. Додайте до нього трохи вершкового масла і 2/3 частини сиру, який потрібно натерти на тертці.
Форми змастіть маслом. Навантаження 2/3 пюре, зверху шпинат і залишився пюре. Посипте сиром.
Запікайте блюдо протягом 30 хвилин при 200 градусах в духовці. Смачного!