Крем-суп з брокколі і шпинату
(покроковий рецепт з фото)
Крем-суп або суп-пюре з брокколі і шпинату - відмінний варіант корисного першого страви для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою. Дивіться, як приготувати крем-суп з брокколі і шпинату.
Я готую крем-суп з брокколі і шпинату тоді, коли хочеться чогось швидкого, простого і ситного, піднімає настрій і покращує самопочуття. Такий супчик наповнює організм вітамінами і енергією, дарують шлунку приємну легкість, а душі - задоволення і щастя. Приготувавши шпінатовий суп, ви переконаєтеся в цьому самі.
- Брокколі - 500 грам
- Шпинат - 1 пучок
- Цибуля - 1 штука
- Селера - 3 штуки (стебло)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 2 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Промийте і розберіть на суцвіття брокколі.
На сковороді обсмажте до прозорості цибулю і селеру. Коли овочі будуть готові перекладіть їх в каструлю.
До цибулі і селері відправте брокколі і тертий на тертці картопля. Обсмажуйте овочі, постійно помішуючи.
Коли овочі дійдуть до напівготовності і стануть м'якими, відправте лимон, порізаний кільцями, прямо з шкіркою, а також сіль і перець. Додайте до овочів бульйон, накрийте суп кришкою і готуйте, поки картопля не стане м'яким. Після цього вимкніть вогонь, додайте дрібно рубаний шпинат і дайте супу "відпочити" 1-2 хвилини.
Помістіть готові овочі з бульйоном в блендер і подрібніть все до однорідності. Якщо суп вам здасться густим, додайте більшу кількість бульйону або ж теплу кип'ячену воду.