Суп-пюре з брокколі і шпинату
(покроковий рецепт з фото)
Супи незамінні при здоровому способі життя. Це в дитинстві мами змушували нас є перше. Дорослий ж людина сама не проти поїсти супчика. Ось, як приготувати суп-пюре з брокколі і шпинату.
Суп-пюре зазвичай готується з бобових, найчастіше - з гороху. Це найпоширеніший варіант цієї страви. Але є безліч інших рецептів з різними інгредієнтами, які дають можливість готувати супи-пюре буквально з усього.
- Брокколі - 700 грам
- Шпинат - 2 пучка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вершки - 200 грам
- Овочевий бульйон - 1 літр
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Для початку варимо брокколі. Це буде наша рідка основа супу - овочевий бульйон. Можна трохи підсолити воду. Варимо заморожені брокколі 30 хвилин, а свіжі не більш 15 хв.
Поки варяться брокколі, підготуємо інші овочі. Лук наріжемо тонкими півкільцями, або кубиками, це не принципіально. Шпинат ретельно промиємо і дрібно порубати.
Коли брокколі зваряться, діставайте її шумівкою. Кілька суцвіть можете залишити для прикраси супу в тарілці. Кладемо нарізану шпинат, цибуля і варену брокколі в одну миску. Беремо погружной блендер, починаємо все подрібнювати. Коли овочі перетворяться в кашку, можна переходити до наступного етапу.
Викладаємо перемелені суміш назад в бульйон. Dolivaem Сливка. Солимо і перчимо до смаку. Доводимо суп до кипіння на повільному вогні. Проварюємо ще пару хвилин - і вимикаємо.
От і все, суп-пюре готовий. Викладаємо його в тарілку, кладемо зверху суцвіття брокколі. Суп буде ще смачніше зі сметаною. Смачного!