Пюре з шпинату
(покроковий рецепт з фото)
Пюре з шпинату дуже ніжне і смачне блюдо. В Америці його використовують як гарнір. Для нас шпинат не надто традиційний овоч, але вже частіше з'являється на наших столах. Спробуйте це пюре.
Дуже простий, доступний рецепт пюре зі шпинату. Я описала його досить детально. Пюре з шпинату можна подавати як окрему страву (особливо, якщо ви додасте туди сир), так і як гарнір, наприклад, до м'яса. Спробуйте приготувати пюре зі шпинату і будете робити це часто. Смачного!
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 2/3 склянки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Паприка - За смаком
- Сир пармезан - 1/2 склянки (по бажанню)
Готуємо продукти для пюре. Шпинат треба кілька хвилин потримати на пару, щоб розм'як.
У невеликій сковороді на повільному вогні розтоплюємо вершкове масло і додаємо борошно, постійно помішуючи.
Потім додаємо вершки і мускатний горіх і помішуючи варимо хвилини дві до загустіння соусу.
Тепер додаємо шпинат і варимо дві хвилини. Солимо і перчимо до смаку. Якщо хочеться можна додати в пюре паприку і тертий сир.
Подрібнюємо все в блендері до стану пюре, ще раз прогріваємо 1 хвилину. Готово!