Гарнір зі шпинату
(покроковий рецепт з фото)
Гарнір зі шпинату з вершками - легке і яскраве доповнення до м'яса і курки. До того ж, це дуже оригінально! Рекомендую цей просто рецепт гарніру зі шпинату любителям літніх овочевих страв.
Гарнір зі шпинату готується дуже швидко, а блюдо (якщо ви вирішили використовувати нежирні вершки) є низькокалорійним і дуже корисним. Єдине, що варто взяти на замітку, - то, що приготований шпинат значно зменшується в розмірах! Так що - не скупіться Пам'ятайте, зелені багато не буває. Отже, розповідаю, як приготувати гарнір з шпинату!
- Шпинат (свіжий) - 400 грам
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики (пропустити через прес)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки (рекомендуємо використовувати мелений перець)
- Мускатний горіх - 1/8 чайних ложки (по можливості - мелений)
1. Промийте шпинат. Варіть його на водяній бані: викладіть в каструлю з дірочками і помістіть на іншу каструлю з водою. Майте на увазі, що свіжий шпинат посідає в чотири рази більше місця, ніж приготований.
2. Через кілька хвилин шпинат буде виглядати наступним чином (см. На ілюстрації).
3. Злийте воду, в якій варився шпинат, а потім видаліть воду, що залишилася за допомогою дерев'яної ложки. Подрібніть шпинат.
4. Розтопити масло в невеликій каструлі або сковороді на середньому вогні. Додайте часник і цибулю-шалот, смажте, помішуючи, протягом двох хвилин.
5. Додайте шпинат, смажте. Коли шпинат пустить сік і маса стане рідшою, додайте вершки, сіль, перець, мускатний горіх і готуйте ще хвилини 4 - поки вершків не стане вдвічі менше.
6. Блюдо готово! Подавайте гарнір з Вашим улюбленим м'ясом, куркою або в якості самостійної закуски. Приємного!