Запіканка м'ясна з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Смачна запіканка з рису і фаршу дуже актуальна. Її можна приготувати з залишився після обіду рису.
Рис варимо, зелень подрібнюємо, готуємо зажарку з лука, моркви і фаршу. Викладаємо все в форму для запікання і відправляємо в духовку.
- Рис відварний - 10 Ст. Ложок
- Фарш яловичий - 500 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Томатний соус - 5 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Сир твердий - 120 грам
- Сіль, спеції - За смаком
Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками.
Моркву натріть на крупній тертці.
Підготуйте фарш.
На сковороді обсмажити цибулю і моркву.
Поставте варитися рис і зваріть його з додаванням солі до напівготовності.
До зажарки з моркви і цибулі додайте сирий фарш. Влийте томатний соус (або сік). Гасіть все разом близько 10 хвилин. Додайте сіль і спеції за смаком.
Форму для запікання змастити вершковим маслом.
Загальну масу рису розділіть на 2 частини. Одну частину викладіть на дно форми і розрівняйте.
Тепер викладіть всю зажарку і теж розрівняйте. На неї залишився рис і розрівняйте.
У мисці збийте 2 яйця зі склянкою молока. Додайте сіль і спеції.
Отриману яєчну масу вилийте на рис. Натріть на тертці твердий сир. Розподіліть сир рівномірно. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте рис в духовці близько 20 хвилин.
Готову запіканку подайте до столу.