Запіканка картопляно-кабачкова
(покроковий рецепт з фото)
Чудова запіканка картопляно-кабачкова готується дуже швидко і може замінити собою повноцінний вечерю для того, хто вирішив, що їжа не повинна бути щільною, але обов'язково смачною.
Це дуже вдалий рецепт запіканки картопляно-кабачкової, яку можна приготувати як в духовці, так і в мультиварці. Все дуже просто. Інгредієнти недорогі і добре всім знайомі. Можна сказати - економ-варіант. Запіканка виходить смачна і ароматна. Її можна подавати зі сметаною або з будь-яким іншим приготованим соусом на ваш розсуд. Чудовим доповненням до цієї страви стануть овочі. Звичайно, чоловіки не відмовляться від м'ясного, воно теж чудово гармоніює з запіканкою.
- Кабачок - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Курине яйце - 3 штуки
- Сир - 100 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 3 штуки
- Кухонна сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
- Кефір 3, 2% - 3 Ст. Ложки
1. Перед тим як приготувати запіканку картопляно-кабачкову, підготуйте овочі. Для цього помийте кабачки і картопля. З кабачків зріжте шкірку. Натріть овоч на крупній тертці. Очистіть і теж натріть на тертці картопля.
2. Натріть сир. Поріжте дрібно зелену цибулю. З'єднайте їх з тертою картоплею і кабачками. Vbeyte яйця.
3. В отриману яєчно-овочеву суміш влийте кефір. Додайте розпушувач.
4. Всипте невелика кількість борошна. Все ретельно перемішайте. Додайте спеції, приправити сіллю. Знову перемішайте.
5. Підготуйте форму для випікання. Змастіть її маслом. У розігріту до 180 градусів духовку поставте форму з запіканкою на 25-30 хвилин. Якщо готуєте в мультиварці, то використовуйте режим «Випічка». Таймер виставте на 45 хвилин. Коли запіканка буде готова, остудіть її і подавайте, нарізавши зручними шматочками. Смачного!