Рецепт Запіканка картопляно-кабачкова фото

Запіканка картопляно-кабачкова
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Кабачок
Пісні страви
На обід, На полуденок, На сніданок
Випічка, Запіканка

Чудова запіканка картопляно-кабачкова готується дуже швидко і може замінити собою повноцінний вечерю для того, хто вирішив, що їжа не повинна бути щільною, але обов'язково смачною.

Це дуже вдалий рецепт запіканки картопляно-кабачкової, яку можна приготувати як в духовці, так і в мультиварці. Все дуже просто. Інгредієнти недорогі і добре всім знайомі. Можна сказати - економ-варіант. Запіканка виходить смачна і ароматна. Її можна подавати зі сметаною або з будь-яким іншим приготованим соусом на ваш розсуд. Чудовим доповненням до цієї страви стануть овочі. Звичайно, чоловіки не відмовляться від м'ясного, воно теж чудово гармоніює з запіканкою.

  • Кабачок - 2 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Курине яйце - 3 штуки
  • Сир - 100 грам
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Часник - 3 штуки
  • Кухонна сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Чорний перець - За смаком
  • Кефір 3, 2% - 3 Ст. Ложки
запіканка картопляно-кабачкова - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати запіканку картопляно-кабачкову, підготуйте овочі. Для цього помийте кабачки і картопля. З кабачків зріжте шкірку. Натріть овоч на крупній тертці. Очистіть і теж натріть на тертці картопля.
запіканка картопляно-кабачкова - фото крок 2
2. Натріть сир. Поріжте дрібно зелену цибулю. З'єднайте їх з тертою картоплею і кабачками. Vbeyte яйця.
запіканка картопляно-кабачкова - фото крок 3
3. В отриману яєчно-овочеву суміш влийте кефір. Додайте розпушувач.
запіканка картопляно-кабачкова - фото крок 4
4. Всипте невелика кількість борошна. Все ретельно перемішайте. Додайте спеції, приправити сіллю. Знову перемішайте.
запіканка картопляно-кабачкова - фото крок 5
5. Підготуйте форму для випікання. Змастіть її маслом. У розігріту до 180 градусів духовку поставте форму з запіканкою на 25-30 хвилин. Якщо готуєте в мультиварці, то використовуйте режим «Випічка». Таймер виставте на 45 хвилин. Коли запіканка буде готова, остудіть її і подавайте, нарізавши зручними шматочками. Смачного!

Схожі рецепти