Запечені зрази
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливі запечені зрази особливо сподобаються любителям овочевих страв. Я роблю їх тільки з овочів! начинка - ovoshtnaya, тісто - картопляне пюре. І подаю з чудовим соусом! Спробуйте.
Рецепт запечений зраз в моїй книжці записано, як рецепт двох страв одночасно. Самих зраз і сметанному соусі з зеленої цибулі. Я готую запечені зрази часто під час посту, дуже гарне овочеве блюдо. Коли ж я не пощу, зрази все одно роблю тільки з овочів, а ось в соус додаю варених яєць. Можете так само поекспериментувати. Можливо, вам більше сподобається. Хоча для початку раджу зробити звичайний соус з зеленою цибулею.
- Картопля - 1 кілограм (свинячий або яловичий.)
- Морква - 4 штуки
- Печериці - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Крем - 0, 5 склянки
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
Почистіть і відваріть картоплю. Щоб картопля швидше зварилася, розріжте його на маленькі шматочки. Коли вода закипить, щедро посоліть її. Тоді картопля буде м'якше. Готову картоплю пам'ятаєте толкушкой і остудіть.
Поки картопля остуджують, помийте і почистіть цибулю, гриби і морква. Дрібно наріжте гриби і ріпчасту цибулю.
А моркву натріть на крупній тертці.
Спочатку обсмажте на олії до прозорості цибулю. Потім викладіть до цибулі моркву.
Коли морква буде готова, вона теж змінить колір, викладіть цибулю і моркву в чашку і відставте в сторону. Тепер в тій же сковороді обсмажте до випаровування рідини гриби.
Викладіть гриби в чашку з морквою і цибулею. Додати сіль, поперчіть і перемішайте. Тепер це наша овочева начинка для зраз.
Зачерпніть столовою ложкою м'ятий картопля. Зліпити коржик і в середину коржики покладіть овочеву начинку. Зверху покрийте начинку такий же картопляної коржем. Гарненько закріпіть все краю.
Викладайте зрази на деко, покритий пекарської папером або змащений олією.
Зрази запікаються в розігрітій на 200 градусів духовці 40 хвилин. І коли вони вже майже готові, можна зробити соус. У блендері змішайте сметану, 3-4 ст. Ложки рослинної олії, гірчицю, сіль, перець і, звичайно, Зелена цибуля. Соус повинен вийде густим, як сметана.
Запечені зрази чудово поєднуються з соусом із зеленого лука! Приємного вам апетиту.