Запечені ліниві вареники
(покроковий рецепт з фото)
Запечені ліниві вареники - ніжне блюдо з сиру. Вареники буквально тануть у роті. Запікаються вони в духовці під заливкою зі сметани і маку. Такий десерт подобається не тільки маленьким дітям.
Ледачі вареники відварюються в підсоленій воді, потім запікаються під заливкою зі сметани з маком. Подробиці, як приготувати запечені ліниві вареники, покажу в покроковому рецепті.
- Сир 9% - 300 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Крем - 150 грам
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам (для змащування форми)
Підготуйте необхідні продукти. У каструлі доведіть до кипіння підсолену воду (2 L).
Сир, яйце, цукор (2 ст. Л.) перемішайте. Додайте борошно, перемішайте до однорідності.
Мокрими руками сформуйте з тіста кульки, завбільшки з волоський горіх. Опустіть в киплячу воду, варите, поки не спливуть.
Ледачі вареники викладіть одним шаром у формі для запікання, змащеній вершковим маслом.
Сметану, цукор (1 ст. Л.) і мак перемішайте, залийте ліниві вареники.
Поставте запікатися в духовку при 180 градусах на 25-30 хвилин.
Смачного!