Запечені гливи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.
Рецепт запечених глив я знайшла в одній великій кулінарної книги своєї бабусі. Страви з грибами завжди схожі, але запечені гливи, на мій погляд, смачніше інших.
Опис приготування:
Запечені гливи можете подати, як закуску перед гарячим. Також вони добре підійдуть для салатів, досить тільки нарізати їх на маленькі шматочки. Вони добре поєднуються з кінзою, тому я раджу подавати їх, прикрасивши листочками кінзи. Іноді я їм запечені гливи просто так, зі сметаною. Дуже хороший полуденок. Пробуйте і насолоджуйтеся!
- Гливи - 4 штуки
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Листя кінзи - 10 штук
Помийте гливи.
Obrezhyte земля.
Розріжте гливи уздовж на кілька пластин. Полийте оливковою олією, приправити сіллю, поперчіть за смаком.
Запікайте гливи в розігрітій на 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин. Подавайте не настільки, присипавши рубаними листочками кінзи.