Запечені баклажани з сальсою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування обсмажених на грилі скибочок баклажана з помідорами чері, селерою, цибулею, оливкам, kapersami, часником, орегано і червоним перцем.
Скибочки баклажана на грилі з овочевою сальсою - це відмінне блюдо для літнього пікніка.
- Помідорів чері - 360 грам
- Стебла селери - 2 штуки
- Оливок - 5 штук( без кісточок)
- Орегано - 2 Ст. Ложки
- Каперсів - 1 Ст. Ложка
- Часнику - 1 зубчик
- Червоного перцю - 1 щіпка
- Червоного винного оцту - 3 Ст. Ложки
- Оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Баклажан - 500-700 грам
1. Помідори черрі розрізати на 4 частини. Дрібно нарізати стебла селери. Подрібнити цибулю. Дрібно нарізати оливки, щоб вийшло приблизно 2 столові ложки. Крупно нарізати орегано. Пропустити часник через прес. Змішати помідори, селера, ріпчаста цибуля, оливки, нарізаний орегано, каперсами, часник і червоний перець в середній мисці. Збити в окремій мисці червоний винний оцет і 1 столову ложку оливкової олії, залити томатну суміш і перемішати. Додати сіль і перець за смаком. Сальса може бути підготовлена за 2 години вперед. Дати їй постояти при кімнатній температурі.
2. Розігріти гриль на сильному вогні. Очистити шкірку баклажана так, щоб вийшли смуги, що чергуються розміром приблизно 5 см.
3. Нарізати баклажани на 6 скибочок, кожен приблизно 2, 5 см завтовшки. За допомогою кисті змастити скибочки баклажана додатковим оливковою олією, посипати сіллю і перцем. Обсмажити баклажан на грилі, поки він злегка не потемніє і не стане ніжним, близько 8 хвилин з кожного боку.
4. Викласти скибочки баклажана на блюдо сервіровки. Ложкою викласти приготовану сальсу на кожну скибочку, прикрасити гілочками орегано і подавати теплими або кімнатної температури.