Запечене з часником картопляне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що подати сім'ї на гарнір? Спробуйте відтворити на своїй кухні цей варіант, як приготувати запечене з часником картопляне пюре. Ароматне, смачне і нескладне блюдо. Рекомендую!
Це дуже класний альтернативний варіант традиційного картопляного пюре. Запечена часник надає не тільки приголомшливий аромат, але і смак. А рум'яна кірочка після запікання точно нікого не залишить байдужим:)
На святковий або щоденний стіл - то, що потрібно!
- Голівка часнику - 1 штука
- Картопля - 1.5-2 кілограма
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 1 Склянка
- Бульйон - 1 Склянка
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Зріжте верхівку головки часнику. Викладіть на лист фольги, збризніть оливковим маслом, загорніть і відправте в розігріту до 220 градусів духовку. Запікайте часник близько півгодини.
2. Очистіть і наріжте картоплю, поставте на вогонь. Після закипання підсолити і варіть на середньому вогні до м'якості.
3. Злийте воду з готового картоплі. Влийте теплий бульйон і вершки. Додайте часник, сіль і перець.
4. Збийте міксером до однорідної пюре.
5. Викладіть у жароміцних форму. Зверху полийте розтопленим вершковим маслом і відправте запікатися хвилин на 10 до румяности.
6. Ось таке запечене з часником картопляне пюре. Пригощайтеся!