Рецепт Запечене яблуко фото

Запечене яблуко
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Фрукти , Сир , Яблука , Бекон
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Фуршет
Фаршировані
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Ми звикли до того, що запечені яблука - це десерт. Зазвичай їх роблять з медом, сиром або корицею. Але я покажу, як приготувати запечене яблуко в якості несолодкої закуски з беконом і сиром.

Опис приготування:

На свій розсуд ви можете додати в начинку різні запашні трави. Козій сир володіє чудовим ароматом, тому я його нічим не доповнюю. Але якщо цей аромат вам якраз не подобається, то цілком можна замінити козячий сир пармезаном, наприклад.

Смачного!


  • Яблука - 2 штуки
  • М'який козячий сир - 150 грам
  • Вершки - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль, перець - За смаком
  • Бекон - 2 штуки
1
Два яблука середнього розміру добре вимийте і вичистіть у них серединку разом з насінням і перегородками. Повинні вийти отвори приблизно для 2 ст. Ложок начинки.
2
Нагрійте масло у великій сковороді на середньому вогні, додайте подрібнену цибулю і смажте до тих пір, поки він не стане м'яким і ароматним, близько двох хвилин. Додайте часник і смажте до м'якості ще дві хвилини. Додайте вершки і тушкуйте, поки рідина в основному не випарується (ще 2 хвилини).
3
Розігрійте духовку до 170 градусів. Злегка змастіть маслом форму для випічки і помістіть в неї яблука.
4
Вимкніть вогонь під сковородою з цибулею і додайте козиний сир (він швидко розтане). Тепер наповніть яблука начинкою: по дві столові ложки суміші в кожне яблуко. На кожне яблуко покладіть по шматку подрібненого бекону. Додайте сіль і перець за смаком.
5
Печіть яблука приблизно протягом 25-30 хвилин, поки вони не стануть м'якими.

Схожі рецепти