Запечене яблуко в листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)
Запечене яблуко в листковому тісті - це дуже красива і оригінальна випічка, якій під силу стати цвяхом вечора. А вже як діти обожнюють подібну випічку - треба бачити!
Коментарі, я гадаю, надлишковий - досить поглянути на фотографію Запечене яблуко в листковому тісті - це дуже оригінальна і красива штука. Варто поставити таку на стіл - і можна не сумніватися, що ви зарекомендуєте майстерним кулінаром. Запечене яблуко в листковому тісті - саме те для прикраси святкового столу. Над приготуванням доведеться потрудитися, проте воно того варто!
- Яблуко - 1 штука
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Karamelyka - 2 штуки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Листкове тісто (лист) - 1 штука
Для наочності, подивіться на все інгредієнти, використовувані в даному рецепті. Ось, з чого ми будемо готувати наше запечене яблучко.
Яйце збиваємо з однією столовою ложкою води.
Обробляємо яблуко - капелюшок зрізаємо (але не викидаємо), серцевину акуратно вирізаємо.
Знімаємо шкірку.
Корицю змішуємо з цукром, і цією сумішшю гарненько обсипаємо наше яблуко.
В серцевину яблука вставляємо карамельку. З листкового тіста вирізаємо смужки, якими акуратненько обертаємо яблуко.
Тепер чиста творчість - з листкового тіста необхідно вирізати листочки. Керуйтеся фото для наочності. Тут все залежить від ваших художніх здібностей
Змащуємо яблуко збитим яйцем. Акуратно загортаємо яблуко в фольгу - і ставимо в духовку. Випікаємо 15 хвилин в фользі (при 200 градусах), після чого фольгу знімаємо і випікаємо далі - до рум'яності тесту.
Готово!