Швидко запечене яблуко
(покроковий рецепт з фото)
Печені яблука дуже часто подають на полуденок в тих сім'ях, де є діти. Це дуже корисне ласощі, яке особливо любить дітвора. Щоб приготувати яблука швидко, скористайтеся мікрохвильовкою.
Запечені яблука можна зробити і без допомоги духової шафи. Якщо у вас вдома є мікрохвильова піч, то процес приготування займе буквально лічені хвилини. В якості начинки можна використовувати будь-які сухофрукти або ягоди за вашим бажанням. Про те, як приготувати швидко запечене яблуко, читайте в цьому рецепті.
- Яблуко - 3 штуки
- Ізюм - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Цукрова пудра - За смаком (або кокосова стружка)
Яблука вимийте і висушіть. Дістаньте з них серцевину і насіння таким чином, щоб вийшло щось на зразок фруктової чаші з порожнистої серединою. Яблука краще вибирати щільні, кисло-солодких сортів.
Заздалегідь замочіть в гарячій воді родзинки і курагу. Краще зробити це з вечора, щоб сухофрукти розпарюють всю ніч. Вранці злийте воду, а сухофрукти викладіть в поглиблення в яблуках, щільно їх утрамбовуючи.
Викладіть яблучка на тарілку, накрийте зверху ще однієї глибокої тарілочкою. Таким чином ви влаштуєте яблуками своєрідну "сауну" .
Поставте яблука в мікрохвильову піч, встановіть потужність на максимум. Запікайте фрукти близько семи хвилин. Час готування залежить від розміру плодів. Готові яблучка посипте цукровою пудрою або кокосовою стружкою і подавайте до столу.