Запечена сьомга в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У будь-яких варіаціях вона виходить смачною. Сьомгу можна замаринувати, зварити, посмажити, згасити і запекти. На приготування страви за цим рецептом у вас піде трохи часу. Результат буде вищий.
Цю дуже смачну рибу важко зіпсувати.
- Стейк сьомги - 750 грам
- Лимон - 1 штука
- Базилік, пучок - 1 штука
- Прованські трави - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Для приготування цієї страви можна взяти стейк сьомги або нарізати рибу на порційні шматки. Промити рибу в воді і обсушити її рушником.
2. Тепер рибу треба замаринувати. Перемішати прованські трави з сіллю і втерти цю суміш в шматочки риби з двох сторін. Видавити лимонний сік і добре побризкати їм кожен шматочок. Тепер хвилин 15-20 рибка повинна маринуватися.
3. Нарізати фольгу для риби і загорнути щільно в неї кожен шматочок, щоб з усіх боків риба була добре закрита.
4. Розігріти духовку до 180 градусів. На лист викласти наші загорнуті у фольгу шматочки риби і запікати протягом 30-35 хвилин.
5. Незадовго до готовності розгорнути фольгу, скропити рибу лимонним соком і залишити хвилин на 5, щоб риба присмажилася.