Рецепт Сьомга, запечена в духовці фото

Сьомга, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Сьомга
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Усім шанувальникам червоною рибки хочу розповісти, як приготувати сьомгу, запечену в духовці в неймовірно апетитному і пікантному маринаді. Це приголомшливе блюдо, яке прикрасить ваш стіл.

Цю страву можна сміливо назвати легким і швидким варіантом обіду або вечері. Рибку можете замаринувати заздалегідь, але якщо поспішайте, досить буде і 20 хвилин в маринаді. Ніжне філе буквально тане в роті, а глазур з маринаду доповнить не тільки гаряче блюдо перед подачею, але і гарнір, наприклад.

  • Філе сьомги - 500 грам
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 1/3 склянки
  • Маринований часник - 2 чайних ложки (можна свіжий)
  • Імбир - 1 Чайна ложка
сьомга, запечена в духовці - фото крок 1
1. Насамперед підготуйте рибку: вимийте, обсушити і наріжте філе шматочками.
сьомга, запечена в духовці - фото крок 2
2. Для приготування соусу з'єднайте подрібнений часник і імбир з соєвим соусом і медом. Все ретельно перемішайте до однорідності.
сьомга, запечена в духовці - фото крок 3
3. Викладіть рибку в маринад. Надішліть в холодильник і залиште маринуватися від 20 хвилин 4 годин.
сьомга, запечена в духовці - фото крок 4
4. Викладіть шматочки рибки на деко і відправте в розігріту духовку. Запікайте хвилин 15, щоб не пересушити сьомгу.
сьомга, запечена в духовці - фото крок 5
5. Маринад тим часом вилийте на сковороду або в невеликий сотейник і поставте на вогонь. Уварите на повільному вогні до загусання.
сьомга, запечена в духовці - фото крок 6
6. Подаючи блюдо до столу, полийте сьомгу і гарнір глазур'ю з маринаду. Смачного!

Схожі рецепти