Сьомга, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам червоною рибки хочу розповісти, як приготувати сьомгу, запечену в духовці в неймовірно апетитному і пікантному маринаді. Це приголомшливе блюдо, яке прикрасить ваш стіл.
Цю страву можна сміливо назвати легким і швидким варіантом обіду або вечері. Рибку можете замаринувати заздалегідь, але якщо поспішайте, досить буде і 20 хвилин в маринаді. Ніжне філе буквально тане в роті, а глазур з маринаду доповнить не тільки гаряче блюдо перед подачею, але і гарнір, наприклад.
- Філе сьомги - 500 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1/3 склянки
- Маринований часник - 2 чайних ложки (можна свіжий)
- Імбир - 1 Чайна ложка
1. Насамперед підготуйте рибку: вимийте, обсушити і наріжте філе шматочками.
2. Для приготування соусу з'єднайте подрібнений часник і імбир з соєвим соусом і медом. Все ретельно перемішайте до однорідності.
3. Викладіть рибку в маринад. Надішліть в холодильник і залиште маринуватися від 20 хвилин 4 годин.
4. Викладіть шматочки рибки на деко і відправте в розігріту духовку. Запікайте хвилин 15, щоб не пересушити сьомгу.
5. Маринад тим часом вилийте на сковороду або в невеликий сотейник і поставте на вогонь. Уварите на повільному вогні до загусання.
6. Подаючи блюдо до столу, полийте сьомгу і гарнір глазур'ю з маринаду. Смачного!