Рецепт Запечена рікотта фото

Запечена рікотта
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир, Рікотта
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок

Чудово легкий і простий рецепт приготування смачного сицилійського страви. Для бутерброда з в'яленими або свіжими помідорами підходить ідеально, а з крекерами і солодким чаєм буде ой як смачно!

Ця страва дуже популярно на Сицилії, майже так само, як і кассата. Рікотту можна запікати просто з сіллю, але мені більше подобається з ароматними травами, які ви можете підібрати на свій смак. Готується блюдо дуже просто, підходить для бутербродів з в'яленими або свіжими помідорами, чоловікам сподобається в якості закуски до пива

  • Rikotta - 250-300 грам
  • Суміш трав - 2/3 чайних ложки (прованські або італійські)
  • Паприка мелена - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Суміш перців копчена - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
запечена рікотта - фото крок 1
1. Як вид, продуктів нам знадобиться дуже мало
запечена рікотта - фото крок 2
2. Змішаємо все спеції з маслом.
запечена рікотта - фото крок 3
3. Рікотту викладемо на деко, застелене пергаментом.
запечена рікотта - фото крок 4
4. І повапниш сумішшю масла і трав.
запечена рікотта - фото крок 5
5. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 45-50, до легкої скоринки. Даємо пару хвилин охолонути в прочинених духовці, а потім виймаємо.
запечена рікотта - фото крок 6
6. І можна насолоджуватися ароматним сиром!

Схожі рецепти