Запечена рікотта
(покроковий рецепт з фото)
Чудово легкий і простий рецепт приготування смачного сицилійського страви. Для бутерброда з в'яленими або свіжими помідорами підходить ідеально, а з крекерами і солодким чаєм буде ой як смачно!
Ця страва дуже популярно на Сицилії, майже так само, як і кассата. Рікотту можна запікати просто з сіллю, але мені більше подобається з ароматними травами, які ви можете підібрати на свій смак. Готується блюдо дуже просто, підходить для бутербродів з в'яленими або свіжими помідорами, чоловікам сподобається в якості закуски до пива
- Rikotta - 250-300 грам
- Суміш трав - 2/3 чайних ложки (прованські або італійські)
- Паприка мелена - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Суміш перців копчена - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Як вид, продуктів нам знадобиться дуже мало
2. Змішаємо все спеції з маслом.
3. Рікотту викладемо на деко, застелене пергаментом.
4. І повапниш сумішшю масла і трав.
5. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 45-50, до легкої скоринки. Даємо пару хвилин охолонути в прочинених духовці, а потім виймаємо.
6. І можна насолоджуватися ароматним сиром!