Рецепт Рікотта в домашніх умовах фото

Рікотта в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Сир , Вишня
Дієтичне харчування
На сніданок
Заготовки
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.

Rikotta - традиційний італійський сирний сир, який додають у салати, пасту, використовують як начинку для равіолі та інших страв. Я розповім вас рецепт приготування рікотти в домашніх умовах.

Опис приготування:

З такого складу інгредієнтів виходить близько 2 кілограмів рікотти. Термін зберігання рікотти від 7 до 10 днів. Рікотта в домашніх умовах виходить з яскраво вираженим молочним смаком, чого не завжди знайдеш в магазинах. Селать її не важко, головне, приготуйте рикотту за добу до того дня, коли вона вам знадобиться. Дайте їй добу постояти в холодильнику, щоб зайва рідина скла і рикотта загусла. Рікотта в домашніх умовах чудова!

  • Незбиране молоко - 4 L
  • Нежирні вершки - 1 Склянка
  • Знежирені вершки (бавовна) - 250 мілілітрів
рікотта в домашніх умовах - фото крок 1
Вилийте у велику каструлю все молоко, жирні і обесжіренного вершки. Поставте на вогонь. Слідкуйте за Тепература вогню, вона не повинна перевищувати 95 градусів. Варіть молочну суміш 30 хвилин.
рікотта в домашніх умовах - фото крок 2
Приготуйте глибоку велику чашу, зверху неї покладіть друшляк, його накрийте марлею. Коли молочна суміш буде готова, вилийте її в цю чашу через марлю і друшляк, сирна маса повинна залишитися в марлі.
рікотта в домашніх умовах - фото крок 3
Коли основна молочна рідина зіллється і в марлі залишиться тільки сирна маса, перекладіть друшляк з марлею і сирною масою в іншу чашу. Поставте її в холодильник на добу. У холоді рідина стече вся, вити zagusteet.
рікотта в домашніх умовах - фото крок 4
Ваша рикотта в домашніх умовах готова!

Схожі рецепти