Рікотта в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Rikotta - традиційний італійський сирний сир, який додають у салати, пасту, використовують як начинку для равіолі та інших страв. Я розповім вас рецепт приготування рікотти в домашніх умовах.
З такого складу інгредієнтів виходить близько 2 кілограмів рікотти. Термін зберігання рікотти від 7 до 10 днів. Рікотта в домашніх умовах виходить з яскраво вираженим молочним смаком, чого не завжди знайдеш в магазинах. Селать її не важко, головне, приготуйте рикотту за добу до того дня, коли вона вам знадобиться. Дайте їй добу постояти в холодильнику, щоб зайва рідина скла і рикотта загусла. Рікотта в домашніх умовах чудова!
- Незбиране молоко - 4 L
- Нежирні вершки - 1 Склянка
- Знежирені вершки (бавовна) - 250 мілілітрів
Вилийте у велику каструлю все молоко, жирні і обесжіренного вершки. Поставте на вогонь. Слідкуйте за Тепература вогню, вона не повинна перевищувати 95 градусів. Варіть молочну суміш 30 хвилин.
Приготуйте глибоку велику чашу, зверху неї покладіть друшляк, його накрийте марлею. Коли молочна суміш буде готова, вилийте її в цю чашу через марлю і друшляк, сирна маса повинна залишитися в марлі.
Коли основна молочна рідина зіллється і в марлі залишиться тільки сирна маса, перекладіть друшляк з марлею і сирною масою в іншу чашу. Поставте її в холодильник на добу. У холоді рідина стече вся, вити zagusteet.
Ваша рикотта в домашніх умовах готова!