Рікотта з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Цей традиційний італійський продукт найчастіше використовується в десертах. Ось і ми приготуємо такий десерт - рикотта з вишнею. Простий, смачний, легкий в приготуванні. Сподобається і дітям, і дорослим.
Простий і смачний десерт з ніжного сиру Рікотта і вишні приготувати дуже легко. І найголовніше - цей десерт сподобається і діткам, і дорослим. Його можна приготувати не тільки для своїх домочадців, але і для гостей на невеликому сімейному святі. Десерт можна приготувати з нежирним йогуртом або з вершками, смачними будуть обидва варіанти. Розповідаю, як приготувати рикотту з вишнею.
1. Змішуємо рикотту з йогуртом або вершками, додаємо цукор і ванільний цукор, все збиваємо до пишної маси.
2. Вишню моєму, видаляємо у неї кісточки. Штуки 4 ягідки залишаємо цілими (для прикраси). Решта ягоди наріжемо на 3-4 частини.
3. Шоколад натираємо на тертці.
4. Викладаємо в креманку або в широкий стакан шарами: вишня, шоколад, шар рікотти і знову так само.
5. Посипаємо верхній шар шоколадом, прикрашаємо вишеньками і ставимо в холодильник на 1 час.
От і все, відмінна заміна морозиву, Чи не справедливість?
- Rikotta - 200 грам
- Вишня - 150 грам
- Йогурт або вершки - 100 грам
- Шоколад - 50 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
1. Змішуємо рикотту з йогуртом або вершками, додаємо цукор і ванільний цукор, все збиваємо до пишної маси.
2. Вишню моєму, видаляємо у неї кісточки. Штуки 4 ягідки залишаємо цілими (для прикраси). Решта ягоди наріжемо на 3-4 частини.
3. Шоколад натираємо на тертці.
4. Викладаємо в креманку або в широкий стакан шарами: вишня, шоколад, шар рікотти і знову так само.
5. Посипаємо верхній шар шоколадом, прикрашаємо вишеньками і ставимо в холодильник на 1 час.
От і все, відмінна заміна морозиву, Чи не справедливість?