Запечена риба шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Дане блюдо чудово підійде для святкового столу. Горбуша запікається з грибами і томатами під хрусткою сирною скоринкою. Виглядає дуже апетитно, а на смак - просто пальчики оближеш!
Обсмажуємо цибулю і гриби на сковороді. Рибу обробляємо і нарізаємо порційними шматочками, потім перекладаємо в форму для випічки. Солимо, перчимо і скроплюємо соком лимона. Зверху викладаємо обсмажені гриби і цибулю, посипаємо тертим сиром і додаємо помідори черрі. Запікаємо страву в духовці 20 хвилин. Хай щастить!
- Горбуші - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Гриби - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердий - 150 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Помідори черрі - За смаком
- Маслини - За смаком
Очищаємо цибулину і нарізаємо її кубиками.
Гриби промийте і наріжте пластинками, потім обсмажте на олії цибулю і додайте до нього грибочки. Обсмажуємо все кілька хвилин, посолити за смаком.
На дрібній тертці натріть сир.
Рибу очищаємо, видаляємо кістки і нарізаємо порційними шматочками. Викладаємо її в форму, змащену олією. Збризгуємо соком лимона, солимо і перчимо до смаку.
Зверху викладаємо обсмажені з цибулею гриби.
Присипаємо тертим сиром і викладаємо помідори черрі (попередньо вимиті). Запікаємо страву в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Також можна додати маслини.
Смачного!