Рецепт Запечена риба шматочками фото

Запечена риба шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 50 хв.

Дане блюдо чудово підійде для святкового столу. Горбуша запікається з грибами і томатами під хрусткою сирною скоринкою. Виглядає дуже апетитно, а на смак - просто пальчики оближеш!

Опис приготування:

Обсмажуємо цибулю і гриби на сковороді. Рибу обробляємо і нарізаємо порційними шматочками, потім перекладаємо в форму для випічки. Солимо, перчимо і скроплюємо соком лимона. Зверху викладаємо обсмажені гриби і цибулю, посипаємо тертим сиром і додаємо помідори черрі. Запікаємо страву в духовці 20 хвилин. Хай щастить!

  • Горбуші - 1 штука
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Гриби - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сир твердий - 150 грам
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
  • Помідори черрі - За смаком
  • Маслини - За смаком
запечена риба шматочками - фото крок 1
Очищаємо цибулину і нарізаємо її кубиками.
запечена риба шматочками - фото крок 2
Гриби промийте і наріжте пластинками, потім обсмажте на олії цибулю і додайте до нього грибочки. Обсмажуємо все кілька хвилин, посолити за смаком.
запечена риба шматочками - фото крок 3
На дрібній тертці натріть сир.
запечена риба шматочками - фото крок 4
Рибу очищаємо, видаляємо кістки і нарізаємо порційними шматочками. Викладаємо її в форму, змащену олією. Збризгуємо соком лимона, солимо і перчимо до смаку.
запечена риба шматочками - фото крок 5
Зверху викладаємо обсмажені з цибулею гриби.
запечена риба шматочками - фото крок 6
Присипаємо тертим сиром і викладаємо помідори черрі (попередньо вимиті). Запікаємо страву в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.
запечена риба шматочками - фото крок 7
Також можна додати маслини.
запечена риба шматочками - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти