Риба шматочками, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна ідея для легкого і смачної вечері або обіду - риба шматочками, запечена в духовці в домашніх умовах, яку можна доповнити овочами за смаком або соусом.
Особливу увагу хочеться звернути на те, що якщо в рецепт приготування риби шматочками, запеченої в духовці, використовується сьомга або лосось, наприклад, то їх можна нарізати кубиками, проте білу рибу краще сильно не дрібнити, щоб вона залишалася соковитою. Використовувати спеції зовсім необов'язково, якщо ви любите натуральний смак, цілком вистачить солі з перцем.
- Хек - 400 грам
- Помідори черрі - 150 грам
- Маслини або оливки - 100 грам
- Червона цибулина - 1-2 штук
- Каперсами - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-3 зубчиків
- Зелень - 1 щіпка
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Оливкова олія - 1.5 Ст. Ложки
- Спеції для риби - 1 За смаком
1. Вимийте філе хека і обсушити паперовою серветкою. Наріжте шматочками, але не дуже дрібно, цілком підійдуть середні по товщині полосочки. Додайте сіль, перець, спеції за смаком (використовувати в рецепт приготування риби шматочками, запеченої в духовці можна як готові набори, так і улюблені сушені трави і приправи). Ретельно натріть філе спеціями.
2. Дно жароміцної форми змастіть трохи рослинним маслом. Можна при бажанні застелити форму пергаментом для випічки, проте його теж краще змастити маслом. Викладіть рибу.
3. При бажанні в такому вигляді можна надсилати рибку в духовку, проте в даному випадку, це тільки початок. У глибокій мисці з'єднайте нарізані четвертинками черрі, подрібніть оливки (маслини), а також наріжте дрібно червона цибуля. Додайте каперси, подрібнений часник, посоліть і поперчіть за смаком.
4. Наріжте дрібно свіжу зелень і заправте все оливковою олією. Акуратно перемішайте і викладіть все зверху риби рівним шаром. Використовувати в цей простий рецепт риби шматочками, запеченої в духовці можна і інші овочі за смаком.
5. Надішліть форму в розігріту духовку і запікайте близько 15-20 хвилин, в залежності від розміру шматочків, до готовності.
6. Риба шматочками, запечена в духовці в домашніх умовах може бути доповнена гарніром за смаком, соусом, а також свіжим салатом, наприклад. Дуже смачне, легке і апетитне блюдо.