Рецепт Запечена качка в духовці фото

Запечена качка в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах, Качка
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

На святковому столі птах цілком виглядає дуже апетитно, згодні? ідея, як приготувати запечену качку в духовці, проста і зрозуміла навіть новачкові. А ось результатом ви точно будете задоволені

Перші кілька годин запікати качку найкраще без сторонніх добавок, а ось вже перед подачею можна використовувати глазур. В даному випадку це поєднання меду, соку апельсина, соєвого соусу і чилі, але ви можете приготувати й іншу глазур за смаком. Це чудова ідея гарячого святкового страви з мінімумом турбот. Запам'ятовуйте рецепт.

  • Качка - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Мед - 1/4 склянки
  • Сік апельсина - 1/4 склянки
  • Соєвий соус - 4-5 чайних ложок
  • Соус чилі - За смаком (по бажанню)
запечена качка в духовці - фото крок 1
1. Птицю вимийте і висушіть. Натріть з усіх боків сіллю.
запечена качка в духовці - фото крок 2
2. Гострим ножем зробіть ось такі неглибокі надрізи на шкірі.
запечена качка в духовці - фото крок 3
3. Лапки зв'яжіть товстою ниткою.
запечена качка в духовці - фото крок 4
4. Викладіть качку на решітку, під неї деко для збору жиру. Надішліть птицю в розігріту до 180 градусів духовку.
запечена качка в духовці - фото крок 5
5. Поступово запікайте качку до рум'яності.
запечена качка в духовці - фото крок 6
6. Для приготування глазурі з'єднайте мед, сік апельсина, соєвий і чилі соус, прогрійте все трохи на плиті.
запечена качка в духовці - фото крок 7
7. Поливайте качку кожні 10-15 хвилин Остання година запікання. Подавайте до столу блюдо гарячим.

Схожі рецепти