Запечена качка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
На святковому столі птах цілком виглядає дуже апетитно, згодні? ідея, як приготувати запечену качку в духовці, проста і зрозуміла навіть новачкові. А ось результатом ви точно будете задоволені
Перші кілька годин запікати качку найкраще без сторонніх добавок, а ось вже перед подачею можна використовувати глазур. В даному випадку це поєднання меду, соку апельсина, соєвого соусу і чилі, але ви можете приготувати й іншу глазур за смаком. Це чудова ідея гарячого святкового страви з мінімумом турбот. Запам'ятовуйте рецепт.
- Качка - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Мед - 1/4 склянки
- Сік апельсина - 1/4 склянки
- Соєвий соус - 4-5 чайних ложок
- Соус чилі - За смаком (по бажанню)
1. Птицю вимийте і висушіть. Натріть з усіх боків сіллю.
2. Гострим ножем зробіть ось такі неглибокі надрізи на шкірі.
3. Лапки зв'яжіть товстою ниткою.
4. Викладіть качку на решітку, під неї деко для збору жиру. Надішліть птицю в розігріту до 180 градусів духовку.
5. Поступово запікайте качку до рум'яності.
6. Для приготування глазурі з'єднайте мед, сік апельсина, соєвий і чилі соус, прогрійте все трохи на плиті.
7. Поливайте качку кожні 10-15 хвилин Остання година запікання. Подавайте до столу блюдо гарячим.