Рецепт Запечена качка в духовці фото

Запечена качка в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Качка
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

На святковому столі птах цілком виглядає дуже апетитно, згодні? ідея, як приготувати запечену качку в духовці, проста і зрозуміла навіть новачкові. А ось результатом ви точно будете задоволені

Опис приготування:

Перші кілька годин запікати качку найкраще без сторонніх добавок, а ось вже перед подачею можна використовувати глазур. В даному випадку це поєднання меду, соку апельсина, соєвого соусу і чилі, але ви можете приготувати й іншу глазур за смаком. Це чудова ідея гарячого святкового страви з мінімумом турбот. Запам'ятовуйте рецепт.

  • Качка - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Мед - 1/4 склянки
  • Сік апельсина - 1/4 склянки
  • Соєвий соус - 4-5 чайних ложок
  • Соус чилі - За смаком (по бажанню)
запечена качка в духовці - фото крок 1
1. Птицю вимийте і висушіть. Натріть з усіх боків сіллю.
запечена качка в духовці - фото крок 2
2. Гострим ножем зробіть ось такі неглибокі надрізи на шкірі.
запечена качка в духовці - фото крок 3
3. Лапки зв'яжіть товстою ниткою.
запечена качка в духовці - фото крок 4
4. Викладіть качку на решітку, під неї деко для збору жиру. Надішліть птицю в розігріту до 180 градусів духовку.
запечена качка в духовці - фото крок 5
5. Поступово запікайте качку до рум'яності.
запечена качка в духовці - фото крок 6
6. Для приготування глазурі з'єднайте мед, сік апельсина, соєвий і чилі соус, прогрійте все трохи на плиті.
запечена качка в духовці - фото крок 7
7. Поливайте качку кожні 10-15 хвилин Остання година запікання. Подавайте до столу блюдо гарячим.

Схожі рецепти