Рецепт Качка, запечена з грибами і картоплею фото

Качка, запечена з грибами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Картопля , Качка
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт приготування качки, запікаємо з картоплею і грибами. Фарширувати качку можна грибами, овочами або фруктами.

Опис приготування:

Своєрідний смак м'яса легко поєднується з будь-якою начинкою. Даний рецепт досить простий, але качка виходить надзвичайно смачною.

  • Гриби свіжі - 500 грам
  • Качка - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Картопля - 5 штук
  • Топлене масло для обсмажування - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Мед - 1 Ст. Ложка
качка, запечена з грибами і картоплею - фото крок 1
1. В першу чергу очищаємо гриби. Потім у вершковому маслі на сковороді обсмажити гриби. Очищаємо цибулю та нарізаємо його дрібними шматочками, додаємо на сковороду до грибів. До готовності грибів і до прозорості цибулі обсмажуємо. Далі промиваємо і очищаємо картоплю, кожну картоплину розрізаємо на чотири частини, і в невеликій кількості підсоленої води картопля припустити.
качка, запечена з грибами і картоплею - фото крок 2
2. Тепер займемося качкою. Качку треба випатрати, гарненько промити і потім паперовою серветкою або полотенечком обсушити. Потім качку змащуємо топленим маслом, і добре натерти сіллю і перцем. Качку нафаршіруем картоплею і частиною грибів. Фаршируємо рівно стільки, скільки вмістить черевце качки.
качка, запечена з грибами і картоплею - фото крок 3
3. Черевце качки акуратно зашиваємо. Тушку треба тепер змастити медом, сіллю і перцем. Четвертинки нарізаної картоплі розкладаємо навколо тушки. Коли все готово, відправляємо в розігріту духову шафу.
качка, запечена з грибами і картоплею - фото крок 4
4. Качку засмажувати приблизно години півтори-два, духову шафу розігрітий до температури сто вісімдесят градусів. Не забуваємо поливати качку утворюється на листі або формі соком від смаження м'яса (поливаємо якомога частіше).
качка, запечена з грибами і картоплею - фото крок 5
5. Потім готову качку викладаємо на блюдо і подаємо разом з грибами і печеною картоплею.

Схожі рецепти