Качка, запечена з грибами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування качки, запікаємо з картоплею і грибами. Фарширувати качку можна грибами, овочами або фруктами.
Своєрідний смак м'яса легко поєднується з будь-якою начинкою. Даний рецепт досить простий, але качка виходить надзвичайно смачною.
- Гриби свіжі - 500 грам
- Качка - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Топлене масло для обсмажування - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Мед - 1 Ст. Ложка
1. В першу чергу очищаємо гриби. Потім у вершковому маслі на сковороді обсмажити гриби. Очищаємо цибулю та нарізаємо його дрібними шматочками, додаємо на сковороду до грибів. До готовності грибів і до прозорості цибулі обсмажуємо. Далі промиваємо і очищаємо картоплю, кожну картоплину розрізаємо на чотири частини, і в невеликій кількості підсоленої води картопля припустити.
2. Тепер займемося качкою. Качку треба випатрати, гарненько промити і потім паперовою серветкою або полотенечком обсушити. Потім качку змащуємо топленим маслом, і добре натерти сіллю і перцем. Качку нафаршіруем картоплею і частиною грибів. Фаршируємо рівно стільки, скільки вмістить черевце качки.
3. Черевце качки акуратно зашиваємо. Тушку треба тепер змастити медом, сіллю і перцем. Четвертинки нарізаної картоплі розкладаємо навколо тушки. Коли все готово, відправляємо в розігріту духову шафу.
4. Качку засмажувати приблизно години півтори-два, духову шафу розігрітий до температури сто вісімдесят градусів. Не забуваємо поливати качку утворюється на листі або формі соком від смаження м'яса (поливаємо якомога частіше).
5. Потім готову качку викладаємо на блюдо і подаємо разом з грибами і печеною картоплею.