Качка, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Качка - птах велика. Запікати її цілком буває важко. Я розповім вам кілька секретів, як добре і смачно приготувати качку в духовці!
Качка, запечена в духовці, підійде до будь-якого гарніру. Подайте її з грибним або овочевим соусом. З картопляним пюре або гречаною кашею. Приголомшлива смачна ароматна качка полюбиться вашим домочадцям з першого шматочка. Покроковий рецепт качки, запеченої в духовці, - для вас.
- Качка - 1 штука
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Вода - 2 склянки
Помийте качку. Відріжте кінчики крилець. Інакше вони будуть обгорати в духовці.
Зробіть кілька надрізів на спині качки. Щоб пар вільно проходив крізь неї.
Покладіть качку на решітку. Грати над листом.
У деко налийте води.
Ізмажьте качку оливковою олією, посоліть і поперчіть її. Зауважте лапки мотузкою. Випікайте качку в розігрітій на 200 градусів духовці. Приготування качки в духовці займає 3 годину. Обов'язково щопівгодини перевертайте качку.
У вас вийде рум'яна ароматна качка, запечена в духовці. Проткніть її виделкою або ножем, переконайтеся, що вона готова, що м'ясо м'яке. Тепер ви знаєте, як легко приготувати качку в духовці.