Рецепт Качка, запечена в духовці фото

Качка, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Качка - птах велика. Запікати її цілком буває важко. Я розповім вам кілька секретів, як добре і смачно приготувати качку в духовці!

Опис приготування:

Качка, запечена в духовці, підійде до будь-якого гарніру. Подайте її з грибним або овочевим соусом. З картопляним пюре або гречаною кашею. Приголомшлива смачна ароматна качка полюбиться вашим домочадцям з першого шматочка. Покроковий рецепт качки, запеченої в духовці, - для вас.

  • Качка - 1 штука
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Вода - 2 склянки
качка, запечена в духовці - фото крок 1
Помийте качку. Відріжте кінчики крилець. Інакше вони будуть обгорати в духовці.
качка, запечена в духовці - фото крок 2
Зробіть кілька надрізів на спині качки. Щоб пар вільно проходив крізь неї.
качка, запечена в духовці - фото крок 3
Покладіть качку на решітку. Грати над листом.
качка, запечена в духовці - фото крок 4
У деко налийте води.
качка, запечена в духовці - фото крок 5
Ізмажьте качку оливковою олією, посоліть і поперчіть її. Зауважте лапки мотузкою. Випікайте качку в розігрітій на 200 градусів духовці. Приготування качки в духовці займає 3 годину. Обов'язково щопівгодини перевертайте качку.
качка, запечена в духовці - фото крок 6
У вас вийде рум'яна ароматна качка, запечена в духовці. Проткніть її виделкою або ножем, переконайтеся, що вона готова, що м'ясо м'яке. Тепер ви знаєте, як легко приготувати качку в духовці.

Схожі рецепти