Рецепт Запечена часник фото

Запечена часник
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Часник
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю

Запечена часник - дуже смачна і ароматна закуска, подавати яку можна з найрізноманітнішими стравами. Рецепт запеченого часнику - для всіх любителів цього ароматного овоча!

Пропоную Вашій увазі класичний рецепт приготування запеченого часнику. Як ви можете помітити - готується дуже просто. Любителям часнику цей рецепт неодмінно сподобається. Запікати часник можна кожен окремо - загортати по одному в фольгу або в формочках для кексу. Якщо ви хочете запекти велику кількість - можна зробити це у великій формі для запікання. Але фольгою закривати зверху обов'язково! Запечена часник втрачає свою гостроту і більшу частину аромату, але і того, що залишиться, вистачить на приготування смачної закуски. Хай щастить!

  • Часник головки - 4 штуки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
запечена часник - фото крок 1
Вибираємо головки часнику приблизно однакового розміру. Знімаємо з них верхній шар тонкої лушпиння і зрізаємо верхівку, так щоб відкрити зубчики.
запечена часник - фото крок 2
Запікати часник будемо в фользі. Розстеляємо лист фольги, викладаємо часник і поливаємо маслом, щоб воно просочилося всередину головки. Злегка солимо.
запечена часник - фото крок 3
Загортаємо часник в фольгу і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25-30. Час залежить від величини головок часнику і від того ступеня готовності, яка вам потрібна.
запечена часник - фото крок 4
Ось така смакота вийшла:)

Схожі рецепти