Запечена часник
(покроковий рецепт з фото)
Запечена часник - дуже смачна і ароматна закуска, подавати яку можна з найрізноманітнішими стравами. Рецепт запеченого часнику - для всіх любителів цього ароматного овоча!
Пропоную Вашій увазі класичний рецепт приготування запеченого часнику. Як ви можете помітити - готується дуже просто. Любителям часнику цей рецепт неодмінно сподобається. Запікати часник можна кожен окремо - загортати по одному в фольгу або в формочках для кексу. Якщо ви хочете запекти велику кількість - можна зробити це у великій формі для запікання. Але фольгою закривати зверху обов'язково! Запечена часник втрачає свою гостроту і більшу частину аромату, але і того, що залишиться, вистачить на приготування смачної закуски. Хай щастить!
- Часник головки - 4 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Вибираємо головки часнику приблизно однакового розміру. Знімаємо з них верхній шар тонкої лушпиння і зрізаємо верхівку, так щоб відкрити зубчики.
Запікати часник будемо в фользі. Розстеляємо лист фольги, викладаємо часник і поливаємо маслом, щоб воно просочилося всередину головки. Злегка солимо.
Загортаємо часник в фольгу і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25-30. Час залежить від величини головок часнику і від того ступеня готовності, яка вам потрібна.
Ось така смакота вийшла:)