Заморська кабачкова ікра
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто ж не любить ту саму заморську кабачкову ікру? Рецептів її приготування багато, у кожної господині він свій. Ділюся своїм рецептом цієї ікри, можна готувати без стерилізації.
Приготувати заморську кабачкову ікру дуже просто, наприклад так, як зазначено в покрокових рекомендаціях. За бажанням в неї можна додати моркву, часник, свіжі помідори, зелень.
- Кабачки - 1, 5 кілограма (вага вказано в очищеному вигляді, до очистки 1, 7 кг.)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Томатна паста - 70 грам
- Суміш перців - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Оцет столовий - 2 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування ікри.
Кабачки промийте, очистіть від "хвостиків", якщо кабачки молоді, їх можна просто порізати на скибочки, у зрілих кабачків серцевину з насінням краще видалити.
Обсмажте скибочки кабачків на рослинній олії.
Обсмажуйте з двох сторін до рум'яної скоринки.
Наріжте на великі скибочки цибуля.
Обсмажте цибулю в тій же сковороді, після кабачків.
Прокрутіть на м'ясорубці кабачки і цибулю, додайте сіль, цукор, суміш перців і томатну пасту, тушкуйте до готовності на невеликому вогні, в моєму випадку це 1, 5 годину, в кінці гасіння додайте 2 чайних ложки столового оцту.
Розкладіть ікру в простерилізовані банки практично в киплячому вигляді, відразу ж закрутіть простерилізованих кришками, накрийте теплим покривалом, до повного охолодження. З даної кількості інгредієнтів виходить приблизно 1 літр ікри.