Заливний пиріг з рибою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ситний пиріг з риби і картоплі на холодці тесті. Пиріг підійде до чашечки чаю або в якості доповнення до гарячих перших страв.
Найбільш популярна для заливних пирогів така начинка як капуста або яйця, я хочу розповісти, як приготувати заливний пиріг з рибою і картоплею. Ніжний, ситний, смачний - справжня знахідка для будь-якої господині. Готується швидко, дуже просто і і з найпростіших продуктів. Беріть рецепт на замітку!
- Картопля - 4-5 штук
- Рибні консерви - 250 грам (у мене сайра)
- Цибуля - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 200 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці збийте яйце з 0, 5 ç.l. Солі.
Додайте молоко.
Насипте борошно і соду.
Перемішайте все до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть маслом. Дно і боки обсипте борошном або манкою. Вилийте приблизно половину порції тіста. Зверху рівномірно покладіть нарізаний дрібними кубиками картоплю. Чим дрібніше вийде нарізати, тим краще. Добре посоліть за смаком. Можна за бажанням додати улюблені спеції або свіжу зелень.
Зверху покладіть нарізану кубиками цибулю. Посоліть цибулю і поперчіть за смаком.
Консерви розімніть вилкою (рідина попередньо злийте і видаліть великі кісточки) і розподіліть останнім шаром.
Полийте начинку рівномірно рештою тестом і посипте кунжутом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Я випікаю до рум'яного верху.
Заливний пиріг з рибою і картоплею готовий.
Смачно як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Смачного!