Заливний пиріг з рибою і яйцями
(покроковий рецепт з фото)
Такий заливний пиріг з рибою і яйцями можна готувати з будь-якої морської риби і навіть з рибних консервів. Холодець тісто готується дуже легко, а запікається весь пиріг всього-нічого - 30 хвилин.
Відмінний рецепт заливного пирога, який готується менш, ніж за годину. В даному рецепті замість сьомги можна використовувати будь-яку консервовану рибу. Якщо ви хочете, щоб пиріг вийшов найбільш ніжним, в начинку кладіть тільки нарізану сьомгу і заливайте рибу другим шаром тіста. Сьомга з сиром - також непогане поєднання начинки в даному пирозі. Цей заливний пиріг можна готувати з будь-якою начинкою, навіть з овочевою або м'ясний, на ваш смак. Я люблю по-швидкому робити його з консервами.
- Крем - 250 грам
- Борошно - 1, 5 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Консервована риба - 1 штука (баночка; можна брати більше або взагалі свіжу рибу)
- Вершкове масло - 100 грам
1. Змішуємо сметану з яйцями, додаємо рослинне масло, сіль і соду, починаємо збивати.
2. Поступово всипаємо борошно, продовжуємо збивати на тій же швидкості.
3. Цей пиріг дуже смачний з будь-якою рибою. Він виходить дуже ніжним, з метою економії можна використовувати консервовану рибу. Я вирішила теж поекспериментувати з консервами. Розминаємо виделкою рибу в окремій ємності, видаляємо всі кістки і додаємо варене яйце. Перемішуємо начинку.
4. Всипаємо зелена цибуля і доводимо масу до однорідної консистенції. Все це можна зробити звичайною виделкою, без застосування блендера або інший підручній техніки.
5. Виливаємо частина тесту в ємність для запікання (у мене це керамічна форма з антипригарним покриттям, що дуже важливо). Викладаємо нарізане вершкове масло.
6. На масло викладаємо начинку, розподіляємо її рівномірно по всій поверхні тіста.
7. Заливаємо рештою тестом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо заливний пиріг 30-40 хвилин, поки на поверхні не утворюється рум'яна кірочка.
8. Коли пиріг буде готовий, даємо йому трохи охолонути, після чого нарізаємо і подаємо до столу. У розрізі він дуже красиво виглядає. Найкраще подавати його на листі салату разом зі свіжими овочами, які чудово грають на контрасті.