Заливна риба «Новорічна»
(покроковий рецепт з фото)
Ви всі пам'ятаєте знамениту фразу з фільму "іронія долі, або з легким паром! ": "яка гидота ця ваша заливна риба! & Quot. Так ось, ми таку помилку не допустимо! Зробимо все смачно!
Пряна закуска на святковий стіл стане вашим хітом. Ви можете розлити її по окремим формах або в загальну. Для прикраси додайте зелень, також підійде варена морква у вигляді квіток або зірочок. Але на самому початку вивчіть, як приготувати заливну рибу "новорічну" з форелі і судака.
- Форель - 1 кілограм
- Судак - 500 грам (хвіст)
- Якщо-якщо - 10 грам
- Вода - 2 L
- Чорний перець - 5 штук (горошком)
- Білий перець - 5 штук (горошком)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Естрада - 2 чайних ложки (сушений)
- Базилік - 2 щіпки (сушений)
- Сіль - За смаком
- Петрушка - 1 штука (гілочка)
Рибу викладіть в каструлю з водою. Доведіть її до кипіння, знімаючи піну.
Потім додайте весь перець, базилік, естрада, сіль і лавровий лист. Варіть рибу на невеликому вогні 10 хвилин.
Бульйон процідіть через кілька шарів марлі. Агар-агар замочіть в невеликій кількості бульйону за інструкцією на упаковці.
Поки риба остигає, агар-агар з'єднайте з бульйоном на вогні. Доведіть суміш до кипіння, помішуючи, на повільному вогні.
Потім рибу розділіть на волокна, залишивши тільки філе. Розкладіть шматочки в форму. Влийте бульйон з агар-агаром.
Прикрасьте заливне листочками петрушки, а далі приберіть його в холодильник.
Через 2 години блюдо буде готово! Смачного!