Щука заливна
(покроковий рецепт з фото)
На Новий рік ще з радянських часів ми якось звикли робити заливне. Традиція ця зберігається в багатьох сім'ях досі. Я теж підготувала рецепт подібного страви на свято. Дивіться!
Я підготувала інструкцію про те, як приготувати щуку заливну. Риба буде попередньо варитися, тому вона добре збереже форму і не розпадеться. Виглядає дуже красиво і по-святковому. З інгредієнтів немає нічого надприродного. Якщо до цього готували холодець, то вам буде легко впоратися і з цією закускою.
- Щука - 800 грам
- Голови і хвости лящів - 2 штуки
- Морква - 0, 5 штуки
- Пастернак - 0, 5 штуки
- Селера - 0, 5 штуки (корінь)
- Петрушка - 0, 5 штуки (корінь)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - 3 штуки
- Желатин - 1 штука (упаковка)
- Петрушка і кріп - 0, 5 пучка (корінці)
- Сіль - За смаком
- Лимон - 0, 5 штуки
Зваріть бульйон. Залийте двома літрами води голови і хвости лящів і щуки. Доведіть до кипіння. Зніміть піну, зменшіть вогонь. Додайте лавровий лист, перець, сіль, петрушку і кріп. Варіть 20 хвилин.
Щуку помийте і наріжте великими шматками. Додайте в бульйон і готуйте ще 20 хвилин. Після рибу відкладіть, штам бульйон. Розведіть в ньому желатин. У щуки видаліть кістки.
Заздалегідь відваріть і наріжте моркву. Шматки риби розкладіть по тарілках. Залийте до половини обсягу бульйоном. Прикрасьте страви морквою, зеленню, лимоном. Повністю остудіть блюдо. Потім долийте бульйон і залиште в холодильнику. Смачного!