Заливна щука
(покроковий рецепт з фото)
Давайте приготуємо смачну заливну щуку і згадаємо хороший радянський фільм "іронія долі…& Quot. Обіцяю, що наша заливна щука гидотою точно не буде. Спробуйте - вам сподобається!
Річкова риба завжди користувалася на Русі популярністю. З неї готували безліч різних страв. Цей найпростіший рецепт заливний щуки дозволить вам прикрасити святковий стіл дуже хорошою холодною закускою. Блюдо виходить легке як в приготуванні, так і в споживанні. Рецепт приготування заливної щуки у кожної господині свій, і я ділюся власним. Але необов'язково дотримуватися його в точності - він може стати основою для ваших особистих експериментів. Удачі і приємного апетиту!
- Щука - 1 кілограм
- Желатин - 15-20 грам
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 4-5 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Зелень кропу, петрушки - 50 грам
Ось така нам попалася щучка. Витратить й, чистим, моєму і розрізаємо на шматки.
Укладаємо в каструлю оброблену рибу( не забудьте видалити зябра у щуки! !! ). Заливаємо такою кількістю води, щоб вона покрила рибу. Додаємо сіль, перець і лавровий лист. Можна кинути пару гілочок кропу. Варимо на маленькому вогні хвилин 20.
Коли риба у нас звариться, дістаємо її з каструлі. Проціджуємо бульйон і додаємо в нього замочений желатин. Нагріваємо до повного розчинення. Не давати кипіти!
Шматки вареної щуки викладаємо на блюдо і заливаємо приблизно до половини бульйоном.
Поки перший шар желе застигає, займемося підготовкою прикрас. Для цього зваримо яйце і морква. Остудити і наріжемо різними фігурками - квіточками, кружечками. Розкладаємо наші прикраси по застиглому желе і заливаємо поверх ще одним шаром.