Заливна шарлотка з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка давно стала не просто солодким пирогом з яблуками, вона має цілу масу начинок, в тому числі і ситних. Варіантів тесту також багато, але загальні риси простежуються. Переконайтеся в цьому самі.
Наприклад, я пропоную вам дізнатися, як приготувати заливну шарлотку з цибулею. Випічка виходить ніжною і м'якою. Тісто просто тане в роті! Візьміть його склад на замітку, спробуйте з іншими доповненнями (з капустою або картоплею, наприклад). Рецепт досить простий і повинен вийти у вас з першої спроби.
- Крем - 300 грам
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 6 штук
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Чорний мелений перець - За смаком
4 яйця відваріть, остудіть, очистіть і дрібно наріжте.
Лук промийте та висушіть. Потім дрібно наріжте його. Додайте сіль за смаком.
Зробіть начинку, перемішавши яйця з цибулею і перцем.
Займіться тестом. Перемішайте сметану з сіллю і цукром.
В окремій тарілці збийте 2 яйця, а в інший розтопіть масло.
Додайте в тісто масло з яйцями. Ретельно перемішайте.
Просійте в масу борошно з розпушувачем. Замішайте густе тісто.
Форму для випічки змастіть маслом. Влийте в неї 2/3 тесту.
Потім викладіть цибульну начинку і влийте решту тіста.
Запікайте шарлотку при 200 градусах протягом 35 хвилин. Смачного!