Заливна риба на Новий рік Щура
(покроковий рецепт з фото)
Яке свято без заливний риби? І, звичайно, Новий Рік не виняток. Тому обов'язково приготуємо це блюдо. У мене заливна скумбрія.
Заливна риба готується просто. Причому, можна взяти не тільки скумбрію. Підійде горбуша, лосось, судак, осетер, короп, пеленгас. Рибу, навіть смачну, але з великою кількістю кісток для цієї страви брати не варто. Скумбрію я люблю не тільки за дешевизну, але в основному за те, що з неї виходить чудовий, прозорий бульйон. Його не потрібно освітлювати, як, наприклад, бульйон з судака.
- Скумбрія - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Желатин - 15 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Вода - 750 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Петрушка - 20 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування заливної риби.
Моркву і цибулю очистіть, помийте. Викладіть в каструлю.
Додайте петрушку, залийте водою і поставте на плиту. Варіть 20 хвилин.
Скумбрію необхідно розморозити, видаліть голову, хвіст, нутрощі і плавники. Ретельно помийте всередині і зовні.
Розріжте рибу вздовж на дві частини.
Викладіть в каструлю з овочами і петрушкою. Додати сіль за смаком. Мені вистачило однієї чайної ложки.
Додайте лавровий лист. Варіть скумбрію на самому мінімальному вогні 25 хвилин.
Після відварну рибу дістаньте з каструлі, штам бульйон.
Желатин залийте невеликою кількістю холодної води і дайте набрякнути протягом 15 хвилин. Після викладіть в гарячий рибний бульйон і перемішайте до повного розчинення желатину.
Розберіть рибу видаляючи кісточки і викладіть в зручну для заливного посуд.
Залийте рибним бульйоном з желатином.
Прикрасьте заливне морквою і відправте в холод до повного застигання.
Заливна риба готова. З вареного яйця зробіть мишку або щура і ваше блюдо буде відповідати Нового року Щура.