Закусочні кекси
(покроковий рецепт з фото)
Начебто я багато готую і пробую постійно нові рецепти, але не втомлююся дивуватися деяким, знайденим на просторах інтернету. Багато з таких просто показують звичне блюдо зовсім з іншого боку.
Наприклад, я прочитала про те, як приготувати закусочні кекси. Вийшли чудові несолодкі мафіни з сиром і шинкою. Їх можна подати замість бутербродів на стіл. Саме так я і зробила ... І не помилилася. Пішли вони на ура, тільки з'їдаються швидко, а багато я не заготовила. Наступного разу зроблю більше.
- Борошно - 300 грам
- Сир гауда або російський - 50 грам
- Шинка - 150 грам
- Крем - 250 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Шинку наріжте дрібними кубиками, змішайте її з натертим сиром, борошном і розпушувачем.
Масло розтопіть, змішайте його в іншій мисці з яйцем, сметаною і сіллю. Добре все розмішайте віночком.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Обидві миски з інгредієнтами з'єднайте. Замішайте тісто.
Розкладіть тісто по формах на 3/4 обсягу. За бажанням посипте вироби насінням. Запікайте протягом 25 хвилин. Приємною дегустації!