Закуска з перцю і моркви на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Закуска з перцю і моркви на зиму - один з наших улюблених салатів. Виходить дуже смачно, запашний, сподобається, впевнена, всім!
Цей салат мені дуже подобається тим, що всі овочі в ньому досить великі, але при цьому вони добре проварені і повністю готові. Овочі добре відчуваються в салаті, особливо мені подобається солодкий перець, тому я ріжу його досить крупно. Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 баночки об'ємом 500 мл. Одну я закатала металевою кришкою, а другу мої випросили залишити і з'їсти вже зараз. Ось такі у мене виходять заготовки на зиму!
- Перець солодкий - 4-5 штук
- Помідори - 500 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3-5 штук
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1-1, 5 чайних ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі очистіть.
Очищений від плодоніжки і насіння перець наріжте досить великою соломкою, мені так більше подобається, але можна порізати і дрібніше.
Моркву наріжте соломкою, цибулю порізати великим кубиком.
Помідори подрібніть за допомогою блендера або м'ясорубки до стану пюре.
У каструлю з товстим дном викладіть перчик, морква і цибуля.
Додайте томатне пюре, сіль, цукор, рослинна олія, перемішайте і поставте на вогонь.
Після закипання варіть на повільному вогні під кришкою протягом 20 хвилин.
В кінці влийте оцет і проваріть ще 5 хвилин.
Перекладіть вміст каструлі в стерильні банки.
Засукайте банки металевими кришками і залиште до повного охолодження. Потім приберіть в прохолодне місце.
Смачної вам зими!