Закачування борщу на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Борщ - страва смачна, але простим його не назвеш. Однак можна зробити закачування борщу на зиму і спростити собі життя! овочеві компоненти, які відповідають за насичений смак і колір, можна заготовити!
Такий простий рецепт закачування борщу на зиму мені підказала подруга. Це значно спрощує підготовку! Борщ буде готовий в два рази швидше, при смак і колір залишаться без змін! Так що я таку заготовку використовую навіть влітку, коли біля плити стояти занадто жарко. Спробуйте і ви!
- Буряк - 2 штуки
- Помідори - 7 штук
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 5 штук
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Спеції - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти (кількість можна варіювати). На фото видно, якого розміру овочі, тому ви сміливо можете орієнтуватися на нього. Усе, крім помідорів, трьом на дрібній тертці. Цибуля подрібнюємо довільно.
2. Помідори перетираємо блендером в пюре. Бажано пюре протцедіть через марлю, щоб вийшла однорідна маса.
3. Подрібнені овочі обсмажити на олії. Сіль і спеції - за смаком. Коли цибуля стане золотистим, а морква - м'якої, вливаємо томатне пюре і на маленькому вогні доводимо до кипіння.
4. Банки і кришки стерилізуємо. Розливаємо по банках гарячу суміш і закриваємо на зиму.
5. Готово! При готуванні борщу суміш закладають за півгодини до закінчення готування, коли м'ясо, капуста і картопля будуть вже готові. Смачного!