Юшка з сьомги з пшоном
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше після приготування більшості рибних страв кістки, голову і хвіст викидаємо в сміття, однак я пропоную рецепт, як приготувати юшку з сьомги з пшоном. Виходить наваристий і смачний суп.
Ця страва припаде до душі любителям риби. Сьомга - дуже корисна риби, вона містить в собі масу мікро- і макроелементів. Готується вона швидко, а страви з нею виходять смачними і ситними. Цей рецепт дуже економний, оскільки навіть окремо вартість цих частин риби буде набагато нижче, ніж стейків або філе. Пропонуємо вивчити покроковий рецепт з фотографіями і спробувати приготувати страву самостійно.
- Сьомга - 2 штуки (хвіст і голова)
- Картопля - 400 грам
- Пшоно - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
1. Перш за все рибу ретельно очищаємо від луски і моєму. Кидаємо шматочки риби в каструлю, ставимо останню на плиту.
2. Картоплю миємо і очищаємо, нарізаємо її невеликими шматочками і замочуємо у воді, щоб пішов зайвий крохмаль.
3. Як тільки бачимо, що риба закипіла, знімаємо утворилися пінки і додаємо в каструлю картоплю.
4. Пшоно промиваємо до прозорої води і за п'ять хвилин до повного приготування картоплі додаємо його до решти інгредієнтів.
5. Цибулину миємо й нарізаємо дуже дрібно, відправляємо її в суп, додаємо сіль і інші приправи за смаком.
6. Ретельно перемішуємо, варимо ще хвилин п'ять - і вимикаємо вогонь, накриваємо суп кришкою і наполягаємо його півгодини. Готовий суп подаємо порційно. Смачного!