Юшка класична з пшоном
(покроковий рецепт з фото)
Не кожен знає, як приготувати юшку класичну з пшоном. Цей наваристий рибний суп відмінно підходить для ситного і смачного обіду. Подають юшку ще гарячою, а найкраще - відразу з багаття.
Цей смачний суп готують з різних сортів риби: з білою або червоною, річковий або морський. Для приготування використовують риб'ячі голови і хвости, так суп виходить наваристий і ситний. До риби додають картоплю, морква, цибуля, перець і інші овочі, а також крупи. Юшку готують на відкритому вогнищі, але і в домашніх умовах можна смачно приготувати суп.
- Короп - 1 штука
- Цибулина - 2 штуки
- Морквина - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Корінь петрушки - 6 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 5-8 штук
- Лимон - 1 штука
- Пшоно - 3 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
1
Сазана очистіть, видаліть нутрощі і розріжте шматочками. Викладіть рибу у велику каструлю, додайте 1 цибуля, 1 морквину, коріння петрушки.
2
Залийте вміст каструлі водою і відправте її на вогонь, доведіть до кипіння і зменшіть до мінімуму. За смаком з сіллю, додайте перець горошком і лавровий лист, додайте кілька часточок лимона.
3
Варіть рибу близько півгодини, потім шумівкою дістаньте рибку, а бульйон процідити через дрібне сито.
4
Очистіть картопля і наріжте його невеликими шматочками, очистіть лук і подрібніть, а морквину наріжте половинками.
5
Поверніть очищений бульйон на вогонь і доведіть до кипіння, викладіть картоплю, потім - морква і цибуля, варите 15-25 хвилин, а потім додайте промите пшоно.
6
Розберіть рибку, видаліть кістки, шкірку і наріжте рибку шматочками. Викладіть рибу в каструлю і додайте дрібно посічену зелень.
7
Вимкніть вогонь, посоліть і подавайте юшку гарячою до столу.