Рецепт Рибна юшка з сьомги фото

Рибна юшка з сьомги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сьомга
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Супи, Вуха

Навіть якщо ви не любите рибні супи, пропоную вам цей рецепт на замітку. Цілком імовірно, що ви назавжди зміните свою думку. Навариста, ароматна, дуже апетитна вуха - чудова ідея для обіду.

Хочу звернути вашу увагу на те, що цей варіант приготування юшки з сьомги з пшоном чудово підійде не тільки для плити, але і для мультиварки. Помідори в супі до смаку далеко не всім, так цілком можете відязикатися від них. Спеції та зелень - це досить індивідуальний момент, використовувати можна все, що вам до душі, щоб вуха вийшла апетитною і ароматною.

  • Обрізки сьомги - За смаком (плавники, хвіст, хребет, голова)
  • Стейк сьомги - 1-2 штук
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Помідори - 2 штуки
  • Пшоно - 1/2 склянки
  • Сіль, спеції, зелень - За смаком
1
Обрізки та стейки сьомги вимийте, викладіть в каструлю. Залийте приблизно 4 літрами води і поставте на вогонь.
2
Для аромату додайте в бульйон цибулину цілком і запашний перець. Варіть на повільному вогні після закипання близько півгодини, прибираючи шумівкою піну.
3
Готовий бульйон процідити, рибку остудіть трохи і відокремте від кісток. Поверніть каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і додайте подрібнену цибулю, морква, картопля.
4
Хвилин через 15 додайте нарізані помідори, сіль і спеції за смаком.
5
Слідом додайте промите пшоно.
6
Поверніть в каструлю рибку і варіть на повільному вогні до готовності крупи та картоплі. В кінці додайте подрібнену зелень і через хвилину зніміть з вогню. Дайте постояти вусі під кришкою ще півгодини перед подачею.
7
Смачного!

Схожі рецепти