Рибна юшка з сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо ви не любите рибні супи, пропоную вам цей рецепт на замітку. Цілком імовірно, що ви назавжди зміните свою думку. Навариста, ароматна, дуже апетитна вуха - чудова ідея для обіду.
Хочу звернути вашу увагу на те, що цей варіант приготування юшки з сьомги з пшоном чудово підійде не тільки для плити, але і для мультиварки. Помідори в супі до смаку далеко не всім, так цілком можете відязикатися від них. Спеції та зелень - це досить індивідуальний момент, використовувати можна все, що вам до душі, щоб вуха вийшла апетитною і ароматною.
- Обрізки сьомги - За смаком (плавники, хвіст, хребет, голова)
- Стейк сьомги - 1-2 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Помідори - 2 штуки
- Пшоно - 1/2 склянки
- Сіль, спеції, зелень - За смаком
1
Обрізки та стейки сьомги вимийте, викладіть в каструлю. Залийте приблизно 4 літрами води і поставте на вогонь.
2
Для аромату додайте в бульйон цибулину цілком і запашний перець. Варіть на повільному вогні після закипання близько півгодини, прибираючи шумівкою піну.
3
Готовий бульйон процідити, рибку остудіть трохи і відокремте від кісток. Поверніть каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і додайте подрібнену цибулю, морква, картопля.
4
Хвилин через 15 додайте нарізані помідори, сіль і спеції за смаком.
5
Слідом додайте промите пшоно.
6
Поверніть в каструлю рибку і варіть на повільному вогні до готовності крупи та картоплі. В кінці додайте подрібнену зелень і через хвилину зніміть з вогню. Дайте постояти вусі під кришкою ще півгодини перед подачею.
7
Смачного!