Юшка з сазана
(покроковий рецепт з фото)
Сазан - це насправді звичайний короп. Він водиться майже у всіх прісноводних водах, включаючи річки і озера. Сазана люблять багато, часто готують її в різних видах. Пропоную рецепт ароматної юшки!
Я ж пропоную вам варіант, з якого ви дізнаєтеся, як приготувати юшку з коропа. Саме філе залиште для гарячого блюда, а ось голову і хвіст відправляйте на бульйон. Він вийде наваристим і ситним. В іншому тут немає нічого складного, особливо, якщо ви варили юшку до цього.
- Короп - 1 штука (голова і хвіст)
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Мал - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Приправа - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5-3 L
Для початку зваріть бульйон. Залийте водою голову і хвіст. Доведіть до кипіння, а потім зніміть піну. Додайте сіль і лавровий лист. Варіть бульйон на невеликому вогні до готовності, про час.
Моркву і цибулю почистіть, помийте і дрібно наріжте. Овочі обсмажити до м'якості в олії.
Картопля промийте, почистіть і наріжте.
Готовий бульйон процідити, залишивши тільки рідина. Додайте в нього промитий рис і картопля.
Через 10 хвилин варіння, додайте в суп засмажку і кріп. Готуйте ще 5-8 хвилин.
В кінці додайте улюблені приправи і дрібно нарізаний часник. Смачного!